2015-11-15 490 瀏覽
雖然男友係上環返工, 但我都好少去上環, 不過見今日放假就去接男友收工, 佢收工都成8點, 已經好肚餓!! 佢話有間日本餐廳上個月開左, 中午去食過好好食, 就帶我去啦!! 我本來好肚餓, 食咩都無咩所謂!! 估唔到間野真係好得, 食物水準好高, 但價錢竟然每人$300都唔洗!! 可能係新開張既關係!! 超抵食!! 你要KEEP 住咁平, 我會多D去幫襯!!講返食物, 我地點左1個SET DINNER, 同一個主菜 SHARE 已經好飽, 好彩無一人叫一個餐!! 前菜有四樣野, "水雲酢"聽個名以為係炸物, 原來係好似發菜粉絲咁一條條, 味道酸酸地凍冰冰, 幾特別我都係第一次食; 毛茄原來係秋葵, 我其實好怕個種滑"散散"既味道, 點知食落口又無播, 仲好香添, 攪到我好好奇, 咁?個廚走黎講解每一樣菜, 原來係先用SALT洗過先煎就可以去左D滑"散散"野, 我又學到野啦 個蝦係凍既, 肉質爽口, 而個沙律就係普通芝麻醬沙律, 所以我覺得個水雲酢同毛茄有驚喜D, 超碼出面食唔到!3點刺身有三文魚, 油甘魚同吞拿魚, 三款都好新鮮, 最重要係非常厚切, 入口即溶! 我同男朋友都覺得如果一
3點刺身有三文魚, 油甘魚同吞拿魚, 三款都好新鮮, 最重要係非常厚切, 入口即溶! 我同男朋友都覺得如果一個人食一個餐, 食到個刺身都差唔多飽灑, 我都今次揀左個燒春雞做主菜, 雞肉鮮滑, 加上焗得香口野味, 最重要係原來面豉醬同雞係咁夾既, 味道很特別!! 另外我地仲點左一個紅酒煮牛肋條, 好林好入味, 食到呢個真係超級飽! 就係食FUSION菜先可以食到D咁特別既口味!! 大膽!!大愛!! 到之後仲上左個冷盤, 係青瓜絲加海帶, 又係味道好特別, 酸酸地爽口, 好特別!
之後仲黎左個海膽三文魚籽飯, 勁多海膽同三文魚籽, 海膽好新鮮甘甜! 甜品係雪糕加馬卡龍, 不過個馬卡龍真係唔多好食, 好硬! 係唯一覺得唔好食既野!! 整體呢餐真係物超所值, 我地飲埋酒都係每人$300左右,同見得到呢野食真係好用心配答, 不過上菜唔知點解好似好慢咁, 我地食左成兩個幾鐘先食完, 好彩我地唔趕時間, 可以慢慢食傾下計!! 都好值得推介!! 我地會再黎架