2022-12-05
今日朋友約咗我去一間新派法國餐廳Royal INN晚餐,喺尖沙咀the one 一樓!去到餐廳門口已經係好靚嘅打卡位,有個小小嘅拱形凱璇門、浮雕裝飾,旁邊還有大幅乾花擺設,和一棵聖誕樹,絕對是打卡熱點!入座後,我哋叫咗三款食物和兩杯飲品:蒜香風琴薯看似普通一個薯仔,但一口咬落去好有驚喜,卜卜脆脆的薯皮、軟綿的薯肉加上煙肉味沙律醬,正😋意大利黑松露野菌意粉離遠侍應攞住碟意粉,我地已經聞到陣陣黑松露芝士香味,意粉軟硬適中,味道濃郁,真係好好味,超讚👍🏻👍🏻👍🏻香煎北海道帶子番紅花意大利飯大大粒帶子帶有牛油香味,煎到外脆內軟;每粒飯都有滿滿奶油芝士包裹住,味濃而不over ,還有很漂亮的擺盤,水準十分高👏🏻Mixedmerry Smoothie Passionfruit mint soda我杯熱情果梳打,酸酸甜甜,好開胃!朋友杯雜莓奶昔,賣相非常靚!整體來說,食物味道非常好,水準高,但每張枱太細,食物上台之後顯得位置不足,而且與隔籬枱太接近,希望餐廳方面可以改善一下!
入座後,我哋叫咗三款食物和兩杯飲品:
蒜香風琴薯
意大利黑松露野菌意粉