2024-04-08
食完發覺呢間餐廳嘅點心都好精緻👏🏻味道都充滿驚喜✨ 尋龍記燒賣拼盤呢個燒賣拼盤有六款唔同口味嘅燒賣🤤每一款都係充滿驚喜!其中包括有黃椒醬龍利魚燒賣😚呢個食落充滿鮮味,加上黃椒有少少辣,成個感覺好惹味~另外有一個10年陳皮牛肉燒賣😋食落感覺好似牛肉球,陳皮味道都好夠☺️仲有滷水鵪鶉蛋燒賣 ,滷水味道好香,整體味道十分夾,另外還有金蠔髮菜燒賣、油雞樅菌黑毛豬燒賣和香辣雞軟骨燒賣😎全部都係以中國各地美食元素作靈感創作嘅燒賣,每一款都好好食好特別🤩呢個係燒賣狂想曲系列嘅新品☺️限時發售🤤決定下次要再食!🥣一口豆腐佢嘅味道鮮美而且香脆🥹有一種特別嘅口感🤩豆腐經過炸熟之後,外層酥脆,內裡仍然保持著豆腐嘅柔軟口感✨炸豆腐有一種微甜嘅滋味,同時帶有一點點的鹹味😋令人垂涎欲滴。每一口都能夠感受到外脆內軟嘅豆腐質感同獨特嘅風味🤭🥟酸菜魚鳳眼餃佢嘅味道酸辣可口,帶有一種獨特嘅風味🥰鳳眼餃係用魚肉搓揉成團☺️再加入酸菜同其他調味料,然後蒸熟。每一口都能夠咬到魚肉嘅鮮嫩與酸菜嘅酸爽,兩者的結合令味道更加豐富😋🍱鰻魚荷葉飯佢嘅味道鮮美而且濃郁,帶有豐富的海鮮風味🥰荷葉飯係用荷葉包裹著炙燒過的鰻魚肉與飯食🥹令飯食吸收了鰻
食完發覺呢間餐廳嘅點心都好精緻👏🏻味道都充滿驚喜
✨ 尋龍記燒賣拼盤
🥣一口豆腐
🥟酸菜魚鳳眼餃
🍱鰻魚荷葉飯
佢嘅味道鮮美而且濃郁,帶有豐富的海鮮風味🥰荷葉飯係用荷葉包裹著炙燒過的鰻魚肉與飯食🥹令飯食吸收了鰻魚的精華😎鰻魚荷葉飯的味道有一種獨特的香氣,荷葉的香味融入了飯食中,鰻魚肉質鮮嫩多汁,經過炙燒後,表面形成一層微焦的香脆,內部依然保持著鰻魚肉的柔軟口感。每一口都能夠咬到鰻魚的鮮美😌
🍵加倍開心果露
開心果露有一種滑順嘅口感😳同時感受到甜甜嘅糖水滋味🥳開心果帶來一種濃郁的堅果風味😜同時也帶有一點點的奶香。整個糖水給人一種滿足感,令人感到愉悅😎
🍵絲襪合桃露
每一口都能夠感受到合桃細膩的質地。它的味道濃郁香甜,合桃的香氣充滿口腔🥹還有一種濃濃的堅果風味😎無論是作為下午茶的小點心還是作為甜品的選擇,一碗合桃露能夠讓你感到滿足😚
有精美點心又有傳統嘅甜品糖水作結尾🥳推介大家午餐晚餐甚至宵夜都可以來小聚談天😉成個氣氛都好😎