2018-04-13 1199 瀏覽
最近發現旺角多左間越南餐廳,係一間揉合香港人口味的歐洲+越南fusion 菜,見到佢地裝潢好岩 Selfie,平平地就入去試下。睇左陣Menu都唔知叫咩好,因為太多小食,樣樣都想點😂所以叫左三個小食: 抵食指數(4/5)蝦多士 👅👅👅👅👅海膽手撕雞檬紙卷 👅👅👅蒜椒焗原條茄子 👅👅👅👅招牌原隻軟殼蟹 👅👅👅👅再加一碗 招牌生蠔椰汁酸辣湯檬 👅👅👅👅最後免費試食: 冰鎮蜜糖凍番茄 👅👅👅👅👅 .我特別鍾意食佢地的燒茄子,因為燒完都仲好 juice 😋茄子肉味道好清甜,食完都唔覺口渴👍原來酸辣湯檬仲可以特別要求酸辣度,好貼心呀 💝最後餐廳老闆仲好好人請我地試下佢地既🏅得獎名菜 🍅冰鎮蜜糖凍番茄呀❣中間加入了柚子蜜,再點淋在碟上面的蜜糖,層次好豐富。新餐廳果然唔同D,希望佢地以後都會keep到呢個水準啦!除左冰鎮蜜糖凍番茄,仲有招牌原隻軟殼蟹&法式芝心蝦多士,佢地呢三個菜式都取得《高雄下酒菜料理競賽獎》No.1👍👍👍所以一定要試下

睇左陣Menu都唔知叫咩好,因為太多小食,樣樣都想點😂

所以叫左三個小食: 抵食指數(4/5)
蝦多士 👅👅👅👅👅
海膽手撕雞檬紙卷 👅👅👅
蒜椒焗原條茄子 👅👅👅👅
招牌原隻軟殼蟹 👅👅👅👅
再加一碗 招牌生蠔椰汁酸辣湯檬 👅👅👅👅
最後免費試食: 冰鎮蜜糖凍番茄 👅👅👅👅👅 .

• 蝦多士
  • 海膽手撕雞檬紙卷