今日午餐食得太多,決定晚餐食返少啲,就去食麵。我地叫左個牛腩麵,鮮牛肉粥,牛肉腸,鮮蝦腸,炸兩同時菜。牛腩麵腩汁味起濃,牛腩亦都炆得超林,而且份量都好夠,唔會淨係得個幾舊。至於啲麵都好彈牙,而且soak哂啲腩汁,好滋味!而碗粥亦都一樣新鮮,牛肉肉質唔林得滯又好有肉味,所以成碗粥都好有牛肉既鮮味,而且粥都好棉。碗粥既份量都好多,食完其實都幾飽。但係因為鐘意食腸粉既我都叫左兩碟腸粉。呢度既腸粉皮身都好滑,唔會一夾就散。蝦腸粉裏便嘅蝦係完隻嘅,而且好鮮甜同彈牙。至於牛肉腸粉嘅牛肉,一啲都冇味精嘅感覺。你都食粥就梗係唔會少咗咱倆啦咱倆。呢度嘅炸兩皮滑或油炸鬼仲好卜卜脆tim😀😀最得為左健康都叫左碟油菜。菜心好靚,好新鮮,唔會梅。所以下次想食light d係必食之選。
今日午餐食得太多,決定晚餐食返少啲,就去食麵。
我地叫左個牛腩麵,鮮牛肉粥,牛肉腸,鮮蝦腸,炸兩同時菜。

牛肉腸粉

炸兩

最得為左健康都叫左碟油菜。菜心好靚,好新鮮,唔會梅。
油菜

所以下次想食light d係必食之選。
鮮牛肉腸
牛肉腸粉