2017-12-01
為食Chloe成日都話要對自己好一點,於是最近就四周圍去食食食!今次就同朋友長途跋涉去左一個真係好耐好耐都唔會入去既地方就係天水圍喇!!到底有咩吸引到為食Chloe長途跋涉呢? 而家就逐一同大家介紹~~以前天水圍既商場比我感覺好似都比較舊式,點知聽朋友講話有個商場入面都有幾多野食 中菜 西式 韓式 日式既餐廳都有不同選擇,於是就簡左一間日本餐廳- 一豊 一入到餐廳可能由於環境光猛成個感覺都好舒服 一坐低店員就好有耐性同細心地為我地介紹有咩好食 呢樣值得加分!!!最後我地就點選左以下幾款食物 :1.丼方面,店員就推介我地食蟹皇丼同美人丼 !!!蟹皇丼一到既時候已經同朋友覺得好有驚喜 因為成碗都充滿住啖啖既蟹肉蟹肉食落去好鮮甜~~而且唔會覺得腥!!!美人丼就係由幾種刺身湊合而成~~最值得讚既係三文魚 真係好好食好鮮甜~~食完有種想再瘋狂食既感覺~~2.手打湯鳥冬食後感就係呢款味道比較普通 建議喜歡食濃味既朋友可以點選其他~~3.鐮倉卷呢樣係其中一樣令我地最驚喜既野食!! 因為真係好好食!!!三種不同既食材配埋一齊有三種口感 而且完全唔會覺得唔夾!!!!4.清酒昆布煮蜆呢款就有少少失望既 可
最後我地就點選左以下幾款食物 :
1.丼方面,店員就推介我地食蟹皇丼同美人丼 !!!
蟹肉食落去好鮮甜~~而且唔會覺得腥!!!
食完有種想再瘋狂食既感覺~~
2.手打湯鳥冬
3.鐮倉卷
呢樣係其中一樣令我地最驚喜既野食!! 因為真係好好食!!!
4.清酒昆布煮蜆
呢款就有少少失望既 可能因為酒味唔重令到味道都比較淡 有少少變左清湯
但蜆方面都算鮮甜 又無咩沙 !!
整體黎講一豊今晚就好似帶左我同朋友去日本一趟~~食得開心又舒服