2019-06-14
HKU站啟用咁耐, 今日先第一次”到此一遊”, 隨意沿住山道行上斜路, 發現一間文青cafe, 有別於其他cafe, 就喺門口位有張大枱, 完全勾起哂以前讀U做project嘅回憶呢❤️. 而除左大枱, 當然有好幾張二人枱for各JM閏蜜密密斟La!>新開promotion勁吸引, 只需order任何FOOD menu食品, 所有Drinks係***半價***啊! 正正子! >Pasta- Red Wine🍷sauce spaghetti w/ Turkey Breast *紅酒煙肉燴鴨胸意粉* (HKD88)是日pasta有兩款揀, 我地揀左個超香嘅意粉, cook off哂酒精嘅紅酒sauce夠濃稠, 意粉爽口彈牙非常掛汁, 煙肉鴨胸份量多, 鴨胸好易咬開, 最欣賞嘅就係嫩綠炒蘆筍, 真正色香味俱全.>Toast- Avocado and smoked salmon toast w/ Green salad *牛油果🥑煙三文魚炒蛋多士* (HKD78)身為牛油果控, 凡係有牛油果🥑嘅食物點可以錯過呢?切片嘅Yummy牛油果🥑就喺煙三文魚同炒蛋下層, 煙薰嘅醎
身為牛油果控, 凡係有牛油果🥑嘅食物點可以錯過呢?切片嘅Yummy牛油果🥑就喺煙三文魚同炒蛋下層, 煙薰嘅醎香+有fluffy口感嘅炒蛋+剛熟啱食嘅牛油果🥑Toast, 一啖嘆齊多種口感同味道, 絕對係用心之作👍🏻.
Hojicha Latte (HKD40 > HKD20)
感覺焙茶味道濃到一個點, 反而感覺健康D唔似連鎖嘅糖水Latte, 拉花勁靚❤️❤️.
Earl Grey Choco (HKD42 > HKD21)
伯爵茶味同朱古力味道Balance, li個唔係間間cafe都做嘅味道, 推介推介.