上次偶然食咗新蒲崗嘅拾月燒鳥,覺得品質不錯,今次試跟他一起的姊妹店,好運泰國美食,食咗會變好運,真開心。這家餐廳位於新蒲崗廣場,附近交通方便,餐廳內氣氛輕鬆,店員服務親切有禮,值得一讚。珍多冰 天氣熱辣辣,坐低即刻飲返杯珍多冰,充滿泰式風情,還有濃郁香甜的椰汁味。泰式豬肉串燒 好肥美好有肉味,而且份量也不少,厚肉多汁,金黃色的食材,好豐富的味道層次,真係抵食。泰式炒金邊粉蝦肉配搭泰式炒金邊粉,大大隻蝦好彈牙,炒金邊粉好煙韌,炒得乾身很分明。酸甜味道適中,相當正宗口味,旁邊還有地道醬汁和辣椒粉,或者灑上少少青檸汁,更加清新可口。正宗泰式船河 牛肉泰式船河 ,湯底正宗香葉味道,牛肉非常嫩滑,有咬口味道唔錯。湯底加咗泰式香料,夠晒好味,份量好足夠,兩個人食都夠飽。蒜蓉包 朋友心癮好鍾意食蒜蓉包,就算冇叫咖喱都要食一件蒜蓉包補返數。芒果糯米飯 甜品非常精美,擺盤漂亮,一口size,鮮甜芒果,軟糯的糯米飯,口感豐富。
珍多冰
泰式豬肉串燒