Plato Cafe & Bistro (Mikiki)

行開Mikiki試吓 Plato 新店,去過佐敦店感覺比較casual ,新店高樓底加上水晶吊燈,真係幾靚! 點了$458既精選二人餐忌廉南瓜湯,帶香濃南瓜味,質感幼滑。除左餐湯,仲有三選一既頭盤🍴酸忌廉煙肉薯條脆薯條配上濃郁嘅酸忌廉、煙肉碎,酸酸地又開胃。🍴波士頓龍蝦🦞龍蝦汁意大利飯半隻龍蝦🦞賣相吸引,蝦肉加埋橙紅色既蝦膏成為亮點,甘香鮮味,粒粒飯粒都吸滿濃郁既龍蝦汁,口感煙韌!🥩澳洲肉眼牛扒肉眼牛扒煎得靚,7成熟剛好!外脆內嫩,肉質嫩滑多汁,牛味香濃,口感介乎軟腍與嚼勁之間,無失望😍🍨竹炭麻糬千層酥盒子配雪糕+$48 upgrade 上檯果刻真係’嘩’左一聲!真係要upgrade! 酥脆既千層酥夾住麻糬,煙韌又酥脆,好有層次感,再加上雲尼拿雪糕,配搭清新舒服,咁先係完美嘅晚餐! 是日甜品-芝士蛋糕 Cheesecake 口感綿密細膩,芝士味濃郁,食起上嚟唔heavy ! 最後,餐跟配冰果茶、熱檸檬茶。 成個用餐體驗都好舒服,日間透光應該更加靚,下次黎試埋lunch !
行開Mikiki試吓 Plato 新店,
去過佐敦店感覺比較casual ,
新店高樓底加上水晶吊燈,真係幾靚!

點了$458既精選二人餐
忌廉南瓜湯,帶香濃南瓜味,質感幼滑。

除左餐湯,仲有三選一既頭盤
🍴酸忌廉煙肉薯條
脆薯條配上濃郁嘅酸忌廉、煙肉碎,酸酸地又開胃。

🍴波士頓龍蝦🦞龍蝦汁意大利飯
🥩澳洲肉眼牛扒
肉眼牛扒煎得靚,7成熟剛好!

🍨竹炭麻糬千層酥盒子配雪糕
+$48 upgrade
上檯果刻真係’嘩’左一聲!真係要upgrade!

是日甜品-芝士蛋糕

最後,餐跟配冰果茶、熱檸檬茶。