今個星期真係好攰🫠,好需要靜靜地嘆杯咖啡Recover返自己💭喺新蒲崗大有街工廈區,原來有一間好Chill嘅隱世樓上Cafe。舖頭細細間,座位亦唔算多,但就畀到我一種脫離咗繁囂嘅寧靜感🤍。店內裝修走簡約風,影出嚟啲相都幾文青feel ,而啲嘢食都OK喎👌🏻🍝櫻花蝦明太子奶油汁扁意粉 $88嗌明太子嘅嘢有一個擔憂,就係怕餐廳會整得好鹹。呢度嘅明太子意粉就啱晒我喇☺️啱啱入口嗰啖會覺得味道偏清淡,食食吓到食晒成碟又覺得好OK喎,清清哋先唔會食到好口乾,仲有啲菇食吓咁👌🏻 價錢亦都唔貴💁🏻‍♀️🍝羅勒龍蝦汁虎蝦扁意粉 $108要讚嗰四隻虎蝦真係好爽口🍤!個汁我食落覺得似蕃茄汁多啲🤔,味道都係偏向清新同夠多汁。要記得趁熱食,啲扁意粉攤耐咗就會硬啲🤏🏻不過呢度意粉賣相好吸引,捲得好靚咁上碟,畫面都更豐富🥰 下次要試埋佢哋啲意大利飯先。🍰開心果巴克斯芝士蛋糕 $48呢個好味呀😍 顏色好靚💚質感整得恰到好處,入口即溶又唔會好甜,清清地唔太漏亦唔漿口,2個人Share食啱啱好👌🏻好推介要追加蛋糕。Latte $29 (跟餐-$10)Iced Mocha $35 (跟餐-$10)呢度單買咖啡嘅價錢算係中等價

🍝櫻花蝦明太子奶油汁扁意粉 $88
嗌明太子嘅嘢有一個擔憂,就係怕餐廳會整得好鹹。

🍝羅勒龍蝦汁虎蝦扁意粉 $108
要讚嗰四隻虎蝦真係好爽口🍤!

🍰開心果巴克斯芝士蛋糕 $48
呢個好味呀😍

Latte $29 (跟餐-$10)
Iced Mocha $35 (跟餐-$10)

呢度單買咖啡嘅價錢算係中等價,不過嗌咗主食就可以減$10,計落成Set嘢都係百零蚊,有時過嚟嘆返個lunch都唔錯👌🏻同埋店員們都好有禮貌,上菜速度好快手,感覺都良好嘅💁🏻‍♀️