2024-04-05 55 瀏覽
今日屋企有啲事做,所以就去了屋企附近茶舍新蒲崗分店叫了外賣,經理亦非常友善一般主動遞上餐牌問我想要啲咩協會推介唔同嘅菜式。經理就推介了餐廳魚子三文魚蛋炒飯及蒲燒鰻魚炒珍珠飯,我們三人晚餐就叫了多個三層芝士焗鮮茄牛脷飯。返到屋企打開蓋嘅時候份量驚人,一個飯其實都夠兩個女子分享,我哋三個人最後食淨少少。蒲燒鰻魚炒珍珠飯用上日本米加上海量嘅鰻魚及鰻魚燒汁好有去了日本餐廳的感覺。魚子三文魚蛋炒飯亦炒得非常出色,乾身亦有鑊氣。鮮茄焗牛脷飯加上了海量芝士,牛脷唔會太韌淋身,由於屋企人平時都好鍾意食牛脷,佢亦推薦呢個鮮茄焗牛脷飯。晚餐亦附上飲品,非常抵食如果平時食得唔多,仲可以留返第二日食,喺OpenRice叫外賣仲有八五折優惠,非常推薦茶舍。

外賣自取