2019-03-26
同傾極唔完既朋友去餐廳一定要揀間可以有排坐 慢慢傾既 所以cafe就岩晒旺角呢間新開既cafe 起正潮特對面馬路好就腳 上到去既裝修又好surprise喎 好有燭光晚餐feel 店員亦好好禮貌!好主動黎招呼我地又會定時黎問我地野食o唔ok野食方面都一啲都唔hea架喎首先就叫左佢最出名既 煙燻迷迭香雞翼話明煙燻 竟然又真係起我面前燻 上枱之後就會點火燒蓋上既Rosemary再打開蓋 啲香味即刻衝晒出黎,食落真係好香迷迭香味 而且肉質嫩度適中 食水牛雞翼食得多大可轉一轉口味!我同朋友每人叫左個main course再加88蚊就有埋魚子吞拿魚toast、餐湯或者沙律揀一個同埋野飲既個日既餐湯就係雜菜湯 好足料好濃味唔係淡茂茂個啲,而且賣相都好用心仲有蟹子吞拿魚toast 就算我唔係一到左即刻食塊多士都仲係好脆登登 我既主菜就係法式香草檸檬烤春雞 因為係即叫即烤既關係 就預早講左要等15-20分鐘左右 不過最後都好快就黎到 仲要係熱辣辣既上 真係熱鮮出爐烤好份糧都唔細 足足大半隻雞烤得岩岩好,食既時候仲出晒煙同好多肉汁 一啖雞肉一啖沙律配黑醋同橄欖油 清新又解膩另一個係香煎挪威脆皮三文魚扒配甜
野食方面都一啲都唔hea架喎
首先就叫左佢最出名既 煙燻迷迭香雞翼
另一個係香煎挪威脆皮三文魚扒配甜椒海蝦,哇 扒三文魚真係煎得 極 脆 口!又唔會太老 我最中意佢既薯泥 好香牛油味而且唔係全爛 仲有d粒粒口感!
最後野飲就叫左凍朱古力同檸檬茶,我就覺得朱古力好正加左冰都濃到不得了大推介!
Overall 我覺得無論一班人定兩三個朋友都可以黎呢到食 因為佢中間有大枱岩晒十幾人黎gathering,情侶黎撐枱腳又得!可以比次機會呢間好有心做既新cafe