1K
2024-09-12 183 瀏覽
尖沙咀有唔少韓國餐廳,呢間最近新開張,由韓國人主理,主打韓牛燒肉,佔地8000呎,空間感十足,裝修簡潔,用平板電腦落單,晚上都幾多人食,但完全冇油煙味,適合聚餐。點完餐後會送上免費前菜,大部份都可以無限任添,款式多元化,而且味道都唔錯,淨係食嗰啲已經飽咗一半。平日午餐時段有套餐,夜晚主要都係燒肉為主,另外亦有鍋物等選擇。肉類方面要咗豬肋骨、五花肉同伊比利豬頸肉。店員會過嚟幫忙燒,服務周到,而且仲會擺盤,俾你影到靚一靚。個人最鍾意豬頸肉,入口即化,簡單調味已經食得,其他都夠腍身。小食要咗海鮮煎餅,薄身微脆,粉漿唔多,而且食落唔覺得油膩。另外有大醬湯,配料十足,飲落暖笠笠,調味啱啱好,撈埋碗白飯真係飽晒。最後飲埋支米酒,夠晒過癮。