因為轉咗新工,所以想請屋企人食飯順便慶祝埋生日。係壽司關注組見到有人推薦呢間鮨嵐,見openrice有得book檯決定嚟試吓。因為屋企人生日,所以係whatsapp同店員夾好咗到時叫甜品佢地會幫我點埋蠟燭。一嚟到叫咗4隻獨眼龍生蠔,一食落口好濃烈嘅海水味,甚至覺得有啲過咸,但好快就過咗陣咸味,變得好鮮甜,食完好回味!不過想留肚試其他嘢。叫咗好多唔同款嘅壽司,最鐘意食左口魚邊、蟹膏蟹肉軍艦好鮮!仲有牛油赤蝦都好香好好食!辣味三文魚都好正,海膽軍艦好鮮甜唔會有怪味,呢幾款全部都有再encore刺身方面,覺得蝦類嘅刺身比較出色,油甘魚腩個啲都正常發揮啦。熟食方面叫咗明太子烏冬,天婦羅,大家都搶住食炒雜菌同炒野菜連平時唔食菜嘅我都覺得好好食,上面有啲柴魚片加咗好多分最後食得7788,就叫咗個心太軟甜品,店員好好咁照我所要求安排咗蠟燭,屋企人都好驚喜好開心呢度係用qr code落單我自己就幾鐘意,不過下面會keep住show價錢,可能會令客人凝住凝住叫咗幾多錢而減低咗消費意慾。但整體嚟講體驗好好,會再嚟!

熟食方面叫咗明太子烏冬,天婦羅,大家都搶住食

蟹肉蟹膏壽司  炙燒左口魚邊壽司  海膽軍艦
蟹肉蟹膏壽司  炙燒左口魚邊壽司  海膽軍艦