雖然已經踏入12月,但天氣仍然炎熱,喺中環閒逛先發現天后嘅輕時光Take Your Time喺中環開咗新分店。未試過一於入去試吓!飲品選擇都幾多,主要分優格果昔,優格蓋茶,水果乳酸,水果茶及水果冰茶昔。芒果紅火龍優格果昔(中size $40)用上yoghurt,口感比較輕盈,罪惡感冇咁重。用咗新鮮芒果同紅火龍果去整,冇添加人造糖漿,果香濃郁又味道天然,而且顏色鮮艷豐富,大大加分!芒果優格蓋茶果昔落咗奶,老公想再清d就點咗蓋茶,茶底可以揀桂花烏龍或者茉莉綠茶。老公揀咗桂花烏龍茶底,茶味香醇又帶點清香,唔會遮蓋芒果嘅香甜,互相平衡。職員提醒我哋唔用飲管,直接傾斜90度去飲,果然可以同時飲到水果茶同yoghurt,多咗yoghurt嘅香滑同微酸,好特別!都好推薦!以優格蓋代替傳統芝士奶蓋,真係健康又好飲!

芒果紅火龍優格果昔(中size $40)

芒果優格蓋茶

以優格蓋代替傳統芝士奶蓋,真係健康又好飲!