2023-04-21 33 瀏覽
金巴利道有間小店好正😊 佢哋嘅海產全部都係飛機貨,冇經過冷藏,食到海鮮鮮味😆首先食個刺身拼盤先,職員推介波士頓龍蝦、赤貝、車厘蜆、帶子、生蠔。波士頓龍蝦季節十分當造🦞刺身真係好驚喜!龍蝦刺身好爽口,就咁食細細啖已經好正。車厘蜆第一次食,肉質飽滿結實。生蠔方面,分別叫咗四款,Tia Maraa Pearl 食落有回甘我幾鍾意。Gillardeau 海水味比較重。仲有帶子,肉厚而結實,非常新鮮。之後有波士頓龍蝦湯,入面好足料,大大件龍蝦肉,湯好香濃絕對唔係得個咸。最後蟹鉗就用作做意大利粉🥰意大利粉沾滿晒龍蝦忌廉汁嘅鮮味,醬汁嘅份量啱啱好唔會太膩,原隻蟹鉗去除左殼啖啖肉。食完好飽,好滿足,味道真係一流❤️📍 蠔灣 (金巴利道) (尖沙咀)尖沙咀金巴利道73號新業廣商業大廈地下A舖

📍 蠔灣 (金巴利道) (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道73號新業廣商業大廈地下A舖
  • 龍蝦湯