2019-12-20 824 瀏覽
之前有一段時間好沉迷任食卜卜蜆煲,後尾食開個間轉左手,d 蜆又細隻又多沙,就放棄左無再去食lu,打邊爐就轉番食之前食過覺得好抵食既鍋心粥底火鍋鍋心抵食之處係佢 fix 左一個價錢 $200,你係個海鮮menu同其他火鍋材料menu入面揀你想食既野,佢會按照你既人數去預備材料分量,例如一人一隻蟹,鮑魚等等,而且一定食得飽海鮮類佢會有個提示牌,話你知每樣海鮮要滾幾耐。只要跟足佢個時間煮海鮮,就會岩岩好熟,唔會老同埋好鮮甜!不得不提既係佢提供既醬料,我最中意佢有提供沙薑粒!沙薑粒加左入豉油之後,你點海鮮落去,會更加突顯出海鮮既鮮味!係度學識左之後,我係屋企打邊爐都會加沙薑粒~當你食完海鮮,再食其他自選火鍋料到咁上下,佢會提你落定 for 粥底既南瓜粒芋頭粒,就會慳d時間。不過基本上去到食個粥個陣,你已經十成飽,每人都係夾硬食一兩碗粥就飽到反艇,哈哈

2019-11-27
5 分鐘 (堂食)
  • 蟹,鮑魚