2023-10-15
夜晚同朋友去掃葵廣,今次特登由下以上食,第一站見到有香蕉煎餅,即刻被吸引!!我未試過食,所以其實都唔太知道正宗香蕉煎餅味道係點樣,所以試下係香港先食為快啦~ 叫咗阿華田味,落order後,要等大約7-10分鐘,所以等既時候去咗附近睇下有咩其他嘢食~ 7分後就返去,等一陣就拎到~ 一拎上手係熱辣辣,真係即叫即整!!攤涼少少先食,第一啖感覺幾脆,餡入都有好多香蕉,但因香蕉多,蓋過阿華田味,不過都有啲脆脆係面(唔知係煎餅既脆脆定阿華田脆脆),感覺多咗啲口感!!不過因為阿華田都有一定甜度,所以再加煉奶真係有啲漏,食咗一半覺得要停一停,會想食返啲鹹食去溝淡😅 所以覺得呢個煎餅適合3-4人,每人食幾粒!總括都ok好味同脆,甜度就要留意,唔食得太甜試下叫老闆唔好落煉奶~
阿華田香蕉煎餅