2024-07-10 199 瀏覽
三原鐵板燒唔經唔覺已經搬左黎銅鑼灣 CUBIS 一年,水準同質素比以前同埋舊舖都越來越出色,亦都進步唔少。最近佢地推出左一個新嘅時令menu, 包含左好多新鮮嘅海鮮,除左必須有嘅巨型蝦夷鮑魚,澳洲龍蝦,日本和牛之外,亦都有我自己好鐘意嘅大斑馬瀨尿蝦,金鈎魚翅,好鮮甜嘅地蛤,同埋喜之次等等。呢度所出品嘅除左基本嘅席前鐵板煮食,佢地每道菜所配嘅醬汁亦都比一般嘅街檔特別,好值得各位一試。每道菜都印象深刻,尤其はまぐり,個汁完全提升左屈機甜又嘅肉嘅日本蜆。子持しゃこ 並唔係平時出街食到嘅版本,係完全甩殼係板上面板煎,做到羔剛熟嘅半流質狀態👍👍好好食。鮑魚大大隻,新鮮板煎厚切配馬糞海膽好香甜,口質腍滑。焼金鈎魚翅,我好鐘意🥹每口粗針嘅口感連埋超濃超掛身嘅鷄湯好夾,好味到我舐晒😂😂其實個餐食到一半都已經開始飽,食完和牛之後再嚟多個鵝肝釜飯,再刨新鮮黑松露作結🙂 飽到第二日要齋戒一日😂菜單:縞鰺 烏賊茶碗蒸 蓴菜 三文魚子日本地蛤 海藻醬 斑馬瀨尿蝦 檸檬奶油醬 魚翅 奶油雞湯 喜之次 白酒蘑菇醬 澳洲龍蝦 黑醋美式醬 蝦夷鮑 馬糞海膽A4 宮崎和牛西冷鵝肝釜飯 鮮刨白松露龍蝦 赤味噌湯 義式奶凍芒

菜單:
縞鰺 烏賊