2024-10-29
呢間意大利餐廳個地點真係好方便, 係正尖沙咀鬧市, 仲要一出地鐵站口就見到, 所以在場都見唔少約埋一家大細, 三五知己黎食, 好爆場, 建議黎食最好都book定位好d😂同埋餐廳職員每次上菜都會作詳盡介紹, 又會不時關心下你食成點, 親民既表現不輸係外國既餐廳💯我地叫左兩份all day set menu, 可以一次過試晒佢d意粉同pizza😉沙律分別叫左IBP意式沙律同牛油果沙律, 本身沙律呢d前菜都冇話有咩特別期待, 都係諗住得一兩啖開下胃咁, 點知黎到見到份沙律要用超大個碗裝住, 份量相當驚喜!唔止係菜多, 配料例如乾蕃茄, 芝士片, 牛油果粒, 甚至吞拿魚肉都相當足料, 清晒成碗相當滿足😛蜆肉意大利麵蜆肉嘅size同數量又再一次比到驚喜我地, 蜆肉真係有成個五蚊銀咁大, 仲要差唔多有成十粒八粒, 粒粒都脹卜卜, 鮮甜爽口, 咬落去好似有海水味由口湧出嚟咁, 十分推薦!扁意粉都炒出應有既水準, 又唔會蓋過重點蜆肉既鮮味😋Pizza有兩款口味 - 黑松露蘑菇同蕃茄芝士, 好味既野唔使整到咁複雜既, 兩者都係好簡單既食材, 配搭埋一齊再加上烤得岩岩好既薄餅底就已經好好味, 呢度就完全掌
沙律
蜆肉意大利麵
Pizza
有兩款口味 - 黑松露蘑菇同蕃茄芝士, 好味既野唔使整到咁複雜既, 兩者都係好簡單既食材, 配搭埋一齊再加上烤得岩岩好既薄餅底就已經好好味, 呢度就完全掌握到意大利pizza既精髓所在