2024-04-29 977 瀏覽
咁啱啱行過一間唱K場,心諗可能就係平平無奇,不過行過去見到佢哋個餐單,吸引到我停低腳步。唔想嘥時間,直接叫咗幾樣推薦菜試吓。第一樣我試嘅係佢哋嘅炸雞拼盤,真係一啖咬落去,個雞件外層鬆脆得黎唔覺油膩,入面嘅雞肉又多汁又嫩滑,真係一試難忘!慢慢咁食,邊唱邊啖啖肉,咁嘅感覺真係滿足到喊!🍗再嚟就係佢嘅意粉,我揀咗個奶油味嘅。個軟殼蟹,新鮮得嚟,每一啖都咁滿足。意粉煮到啱啱好,唔會太硬或者太爛,呢啲小細節真係做得幾好。當然,唱K點可以少得啲小吃同飲品呢?佢哋嘅薯條唔似外面啲咁一般,外皮金黃鬆脆,撒上啲鹽同香料,簡簡單單但味道正到彈!🍟啲飲品都好味,我試咗杯自製檸檬茶,酸酸甜甜得嚟唔太甜,清新得嚟又可以消消油,咁啱同啲食物搭。喺呢度,唔單只係可以享受到唱歌嘅樂趣,仲可以食到質素唔錯嘅食物。真係一個唱到盡唔悶,食到盡唔厭嘅好地方。下次仲想約埋多啲朋友一齊嚟!🎉