2024-06-19
今日黎左間新開超值得推介既台式火鍋放題店 火鍋店位於馬鞍山新港城中心, 地點超方便, 一出地鐵就到喇~~ 以放題火鍋店黎講呢道地方唔算大, 但座位係闊落同坐得舒服既晚市時間為17:00-10:30~放題以牛肉質素分4個套餐, 可選90/ 120分鐘, 價格由$269-419~~一共有8款湯底選擇我就揀左澳洲200日純穀飼牛吃到飽套餐, $339/120分鐘~想話呢道有超多野食!!!除左自助區既火鍋配料, 飲品, 水果之外, 手機落單係有好多小食同配菜, 又有多款手搖茶飲, 而且仲要好高質!!性價比真係超值最值得讚係冇漏過單, 而且落完單食物好快就送到, 未試過放題既食物可以咁快到套餐包左6款免費茶飲~包括純綠妍, 芝士琥珀, 香水爆檸, 百香果三重奏, 黑糖珍珠牛乳 & 牛乳冬瓜茶~可以自選冰量&甜度火鍋湯底有驚喜~~紅燒火牛唔係好食得辣既我見到個鍋咁多辣椒都嚇一嚇~但出奇地落完配料食個陣完全唔辣喎湯底既牛味仲要好濃郁好入味, 將食材既味道提升晒!! 真係超好味, 極度推介QQ骨膠原以豚骨, 雞骨, 原隻雞熬製既湯底味道濃郁鮮甜~點左幾款肥牛, 質素堅高, 淨係睇顏色就見到好新鮮!!包
以放題火鍋店黎講呢道地方唔算大, 但座位係闊落同坐得舒服既
晚市時間為17:00-10:30~
一共有8款湯底選擇
想話呢道有超多野食!!!
套餐包左6款免費茶飲~
可以自選冰量&甜度 火鍋湯底有驚喜~~
紅燒火牛
唔係好食得辣既我見到個鍋咁多辣椒都嚇一嚇~
但出奇地落完配料食個陣完全唔辣喎
QQ骨膠原
以豚骨, 雞骨, 原隻雞熬製既湯底味道濃郁鮮甜~
點左幾款肥牛, 質素堅高, 淨係睇顏色就見到好新鮮!!
包括一鼎穀飼牛, 澳洲純和牛, 澳洲200日純穀飼牛~
3款牛都好好食, 而我最鍾意就係澳洲200日純穀飼牛喇......
牛味好濃郁, 肉質軟腍又唔膩, encore左好多round呢, 而每round質素都一樣
海鮮種類都好多~
有帶子, 瀨尿蝦, 大蜆, 海蝦, 鱔片, 墨魚....
帶子大大粒, 嫩滑彈牙
瀨尿蝦更係放題少見添, 超開心可以食到呀!!!
大蜆真係堅大, 新鮮又冇沙~~
仲有豐富既台式小食!!
例如鹽酥雞, 甜不辣, 花枝, 地瓜球, 地瓜條, 酥炸菇, 小香腸, 麻薯, 獅子球, 花蓮藕墨魚滑, 蝦球, 酥炸五餐肉等~~
滷水就有金錢肚, 金錢腱, 牛筋, 鵪鶉蛋, 豆腐....
真係多到試唔晒