2024-03-06
今日經過佐敦呢一間居酒屋,望落門面都幾靚,於是就入咗去試吓🥗牛油果沙律$88-牛油果熟成度剛好軟熟 蕃茄面層有焦糖 底有酸醋沙律菜 甚為開胃🦐大虎蝦$68-原隻大虎蝦灑上椒鹽燒 蝦肉彈牙濃甜 椒鹽吊味🥚明太子玉子燒$48-玉子燒上加入鹹香味道得明太子 蛋嫩滑幾香🌽燒粟米$48-除咗食粟一燒之外 燒粟米其實都幾過癮 粟米粒微微煙韌口感 燒得幾香幾甜🍠日本番薯天婦羅$68-天婦羅衣酥脆夠薄 溫熱嘅番薯甜度高 配上鹹味天婦羅汁更出色 相當好食🦪蒜蓉牛油蘆筍炒帶子 $108-帶子都幾大粒 原粒連埋內臟 蒜香味出眾 蘆荀幾嫩🐠銀雪魚西京燒198-西京燒成色吸引 加入燒汁慢烤 鹹味較甜味較突出 魚肉質感嫩滑 油脂香味重🧀芝士年糕38-芝士年糕軟綿綿 甜味包裹住流心芝士嘅鹹味 口感柔軟🦀蟹膏豆腐 $68-冷豆腐放入三文魚子及蟹膏 清香豆味當中帶有海鮮鮮甜味店家每台會送擦擦卡 可以每台換一張 我就中咗特飲啦總括嚟講,味道唔錯,值得推薦!
🥗牛油果沙律$88
🐠銀雪魚西京燒198
🧀芝士年糕38
-芝士年糕軟綿綿 甜味包裹住流心芝士嘅鹹味 口感柔軟
🦀蟹膏豆腐 $68
-冷豆腐放入三文魚子及蟹膏 清香豆味當中帶有海鮮鮮甜味 店家每台會送擦擦卡 可以每台換一張 我就中咗特飲啦 總括嚟講,味道唔錯,值得推薦!