近年愈來愈興呢類以一小碟一小碟做賣點既日式店簡單黎講就係🤭日式既三餸飯小店有十幾款熱或冷既素食選擇岩晒乜都想試既貪心小豬們🐷最貼心係列明每款食材kcal 一目了然 令你有營之餘 亦食得放心🫶🏻⚑ 三款素食 $100⚑ 四款素食 $125✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎定食已包:⍥ 味噌湯 ❙ 史上最多料既味噌湯 唔會太鹹 食晒啲料 飲剩啲湯😂⍥ 麥茶 ❙ 健脾幫助消化所以我有飲 麥味的確幾香 感覺好健康正氣🤗⍥ 正氣黃薑飯 或 五穀雜炊飯 ❙ 正氣黃薑飯岩晒我呢啲寒底人🤭面頭真係有啲薑絲 微微黃薑味唔難接受 不過略嫌溫度唔夠。然後朋友揀左:⍥ 南瓜薯餅 ❙ 熱焫焫 勁香脆 南瓜香甜綿滑 面頭既蛋黃醬好肥仔 不過好好食 不能錯過😚⍥ 蘿蔔冬菇車麩關東煮 ❙ 正常發揮 至少所有野都稔🤣同腩肉有九成似既係車麩 即係麵筋 都係素食好常見既食材⍥ 薑蔥汁煮茄子 ❙ 茄子好稔 索晒啲汁好味道 但唔覺得同薑蔥有關係🤔我揀左:⍥ 赤味噌田樂豆腐 ❙ 就係一舊豆腐上面一pat麵豉味噌之類 唔難食既 係唔抵食姐🥲⍥ 信田卷 ❙ 咁多顏色未食已經加分 甘荀粟米仔豆角等
近年愈來愈興呢類

✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎

定食已包:

然後朋友揀左:

我揀左:

⍥ 信田卷 ❙ 咁多顏色未食已經加分 甘荀粟米仔豆角等 用腐皮紮實 口感豐富😝不過唔好咁韌更好

⍥ 柚子醋漬蕃茄 ❙ 好清新既冰涼蕃茄 柚子醋非常突出 整體好夾😋適合炎炎夏日

以呢個定價
我認為每小碟份量少左啲🤏🏻