2022-02-20 43 瀏覽
喺旺角鬧市行行吓街 搵到一間用心小店 即刻同鍾意食日本野嘅女朋友嚟食吓 全間店嘅風格都好統一😮 門口menu有好多百幾蚊嘅丼飯 款式都好多 本身都想食㗎喇 但原來係有lunch menu呢樣野😙 冇諗過星期日都有lunch set咁抵食 幾十蚊再加一就食到日本野 都幾開心☺️其實都幾多選擇 但唔知點解我女朋友要同我揀一樣嘅丼😑 所以都影唔到兩份唔同嘅野出嚟 不過都冇所謂啦 最緊要大佬開心😄 虎燃丼揀左炙燒 同明太子醬 一望就知有好多明太子醬 加埋豉油同wasabi真係好夾😋 入面有三文魚 甜蝦 蟹棒 蟹籽 每份魚生都係炙到半生熟 真係啱啱好 太熟會冇咗日本野嘅神髓 而且魚生厚度好適中 飯嘅份量都好多 女仔未必食得晒 不過我女朋友咁大食 就全部清晒嘅😮店員仲好細心咁斟咗兩杯熱茶俾我地 仲會主動加水 服務真係一流 呢個加一服務費係真係抵俾嘅🥰

午餐