2018-08-13
餐廳位於係銅鑼灣Sogo隔離,但位置唔太顯眼,所以成日行過都留意唔到。如果唔係朋友講,可能一直都唔知有間居酒屋係呢個位。餐廳風格非常日式,店内環境以木為主,比人感覺好柔同舒適。而且同一般居酒屋一樣,燈光偏昏暗,好適合一班人黎飲酒暢談。餐廳人太多(坐滿),所以不便影相。赤貝刺身睇個顔色都知係新鮮,色澤亮麗,咬落肉質爽口,鮮甜得黎又帶點海水味。牛柳串燒得好好,咬落去會見入面係岩岩熟,仲見到鮮嫩既顔色,肉質嫩滑,完全食到牛既鮮味。大蔥豬腩味噌燒豬肉肉質軟綿但唔油膩,大蔥又吸收左豬肉既味道,正!汁燒帆立貝呢個相對其他菜式就較爲失色,但都唔係唔好食,只係無驚喜。角切魚生丼材料都幾豐富,個飯鋪滿三文魚,吞拿魚,章魚,蝦,青瓜等,份量都幾大。而且d料又新鮮,唔會話角切就比d唔靚既位你。鍋燒湯手打烏冬湯底清甜,烏冬偏軟,如果中意食彈牙d既就建議唔好煮咁耐先食。可能因爲個湯底好,所以d材料煮完都有種淡淡既甜味,幾正。食完成個胃都好暖,正。黎居酒屋又點可以唔飲酒嫁,所以就叫左壺清酒,味道較一般清酒淡,但飲落清香,而且散發住淡淡既甜味。其實平時行完街行到有d攰都可以過黎飲杯酒食下串燒,位置方便,而且食物質素
赤貝刺身
牛柳串
大蔥豬腩味噌燒
豬肉肉質軟綿但唔油膩,大蔥又吸收左豬肉既味道,正!
汁燒帆立貝
呢個相對其他菜式就較爲失色,但都唔係唔好食,只係無驚喜。
角切魚生丼
鍋燒湯手打烏冬
其實平時行完街行到有d攰都可以過黎飲杯酒食下串燒,位置方便,而且食物質素又ok,最緊要係同日本既居酒屋一樣,餐廳比到人一種放鬆既感覺。