2024-05-20 11 瀏覽
最近朋友升職請食飯,於是就幫襯咗位於銅鑼灣一間高級日本餐廳。呢間餐廳不僅擁有精緻既日式裝潢,仲融合左泰國風情,呈現出一股獨特既日式居酒屋風格。令人驚喜的是,餐廳既服務水準都好出色,服務員親切十分周到。首先,我們點左個芥辣八爪魚同油甘魚作為前菜。芥辣八爪魚鮮嫩多汁,微微帶有一點辣味,肉質勁道十足。油甘魚刺身 新鮮肥美,肉質細膩,迸發出海鮮既清甜味。這兩道前菜不但色彩鮮艷,口感都十分出色,為用餐揭開左序幕。之後嗌左餐廳招牌菜-火炙丼。丼飯色彩鮮艷,米飯上面鋪著各種色彩繽紛既海鮮,如鮪魚、三文魚、帶子等,落左少少醬汁,最後用噴燄火烤制,形成一層焦香。每一口都係海鮮鮮美醬汁!除此之外,我們仲叫左一客加州卷。加州卷造型精美,料多,好實在,每一口都飽含著蟹柳,牛油果等食材。最後,我們仲叫左一碗細鰻魚飯和一份拼牛肉湯烏冬。鰻魚又嫩又香,飯粒粒分明,入口即化。牛肉湯烏冬湯頭鮮甜濃郁,牛肉軟嫩可口,烏冬筍身彈牙爽口,三者完美融合!最後仲叫左2串炸物,好邪惡丫🤣

最後仲叫左2串炸物,好邪惡丫🤣