2024-02-03
麵屋常勝📍觀塘成業街7號寧晉中心東廣場地下G52味道:😋😋😋😋😋😋😋😋😋環境:🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑服務:😏😏😏😏😏😏😏😏為咗拎演唱會飛,今日約咗朋友喺觀塘食飯,朋友話東廣場好多美食嫁喎,行勻一轉後朋友就被呢度充滿日式懷舊嘅裝修風格同價錢吸引咗,於是就揀咗呢間麵屋常勝啦😌我哋order 咗1️⃣極上濃蝦湯叉燒拉麵🍜💰88試下呢個最多人推薦嘅蝦湯先,湯頭濃郁、蝦香四溢😋,而且仲有無添加味精,令我忍唔住飲完一啖又一啖😍2️⃣人氣雞白湯叉燒拉麵🍜💰88試下另一人氣之選!湯頭清澈透明,散發著濃郁嘅雞肉香氣,同樣都係無添加味精,令人回味無窮😍兩碗麵嘅麵條非常掛汁!一碗有四塊叉燒咁多!叉燒肥瘦均勻,配合蔥、椰菜、木耳等配料,口感好有層次,超好食😍3️⃣小食:滋味雞軟骨 💰38雞軟骨好有咬口、帶有微微的雞肉香氣,配搭鰹節醬油同美乃滋,味道啱啱好😍4️⃣小食:蟹肉忌廉薯餅 2件 💰28外脆內軟,蟹肉嘅鮮甜同忌廉薯蓉嘅濃郁相互融合,好滿足😌5️⃣小食:炸章魚球5件 💰30勁大粒!每一球裹面嘅麵糊都包裹住一舊嫩滑嘅章魚肉,外層炸得好酥脆。同樣配搭鰹節醬油同美乃滋,回味無窮😍呢間日式拉麵小店嘅裝潢以木質元素同傳統日式風格為主,牆上掛
📍觀塘成業街7號寧晉中心東廣場地下G52
1️⃣極上濃蝦湯叉燒拉麵🍜💰88
2️⃣人氣雞白湯叉燒拉麵🍜💰88
3️⃣小食:滋味雞軟骨 💰38
4️⃣小食:蟹肉忌廉薯餅 2件 💰28
外脆內軟,蟹肉嘅鮮甜同忌廉薯蓉嘅濃郁相互融合,好滿足😌
5️⃣小食:炸章魚球5件 💰30
呢間日式拉麵小店嘅裝潢以木質元素同傳統日式風格為主,牆上掛有日本風格嘅藝術品同傳統工藝品,令人被濃厚嘅文化同藝術氛圍所包圍住。店員亦都好熱心咁為我哋介紹各款美食同講解食法,感受到餐廳嘅對食物嘅用心。咁嘅價錢夜市堂食仲要免加一服務費,性價比咁高,值得再戰🤩
#香港美食 #美食推薦 #美食日記 #觀塘 #觀塘美食推介#觀塘食好 #觀塘食好野 #東廣場 #日本🇯🇵#打卡 #打卡餐廳 #拉麵 #章魚燒#日式小食 #拉麵關注組 #kwuntong #kowloon #hongkong#hongkongfood #Japanesefood #hongkongfoodie