2021-06-28 216 瀏覽
朝早call去book位被告知full booking,所以當晚6:30同朋友預早左啲walk in,唔洗等即刻有位😙餐廳佈置左好多日本主題嘅裝飾,好似置身日本咁🇯🇵 就當係解下啲遊行癮主食🍛:我就嗌左「吉列豬扒冬陰公汁富士山飯」($78)個賣相真係好特別!飯嘅造型係有雪時候富士山嘅樣🗻份量比想像中細,女仔食啱啱好夠,如果男仔可能要嗌定食先夠飽~汁個味較淡,完全冇冬陰公應有嘅辣🥺素豬扒食落唔似肉 (曾經食過另一間素食店嘅素豬扒好似真肉,有比較有傷害),啲餡料較為鬆散。整體一般發渾啦~餐飲🥤:跟餐嗌左「蘋果士多啤梨綜合花茶」(+$8)花茶飲落清清地帶果香🤗 完全解左吉列豬嘅膩,好飲!(冇影到相😢)兩個朋友跟餐分別要左士多啤梨同抹茶奇亞籽燕麥奶,兩個都讚話好好飲!甜品🍮:相對於主菜,我反而幾中意佢個甜品。朋友定食跟左甜品「海鹽焦糖冬甩雪糕」(原價$48),佢冇因為跟餐所以比細份啲~幾良心😜冬甩食落Q彈,點埋焦糖同雲呢拿味雪糕,咸咸甜甜咁又幾好食喎🤤

主食🍛:
我就嗌左「吉列豬扒冬陰公汁富士山飯」($78)
個賣相真係好特別!飯嘅造型係有雪時候富士山嘅樣🗻
整體一般發渾啦~

餐飲🥤:
跟餐嗌左「蘋果士多啤梨綜合花茶」(+$8)
花茶飲落清清地帶果香🤗 完全解左吉列豬嘅膩,好飲!
(冇影到相😢)

甜品🍮:
相對於主菜,我反而幾中意佢個甜品
2021-06-11