2021-02-12
Pirata旗下既餐廳都好高質 而我對呢間日本秘魯fushion菜既餐廳都抱好大期望✨但食完有少少覺得overrated...整體黎講性價比唔高 每款野食都好細碟 係好食既~但唔算好特別😣但環境同service都幾唔錯😚🍙 𝐌𝐚𝐠𝐮𝐫𝐨 𝐍𝐮𝐞𝐯𝐨 $140勁細舊😂入面係牛油果同tuna 但細粒到其實食唔出... 以為佢個粉紅色既beetroot醬會好特別 但其實完全冇味🤯講真淨係食到壽司上面pat沙律醬🤥🍗𝐊𝐢-𝐦𝐨-𝐜𝐡𝐢 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 $120朋友話Ki-mo-chi係日文舒服咁解😂覺得個名好搞笑😂佢係唐揚炸雞 雞肉嫩滑而且熱辣辣😋個醬係普通蛋黃醬加辣粉 係好食既 但秘魯個element比得有d hea唔算太特別😩🍤𝐋𝐚 𝐂𝐚𝐮𝐬𝐚 $150有3細碗 同朋友share岩岩好✨炸蝦下面既醬係beetroot牛油果薯仔蓉 酸酸辣辣幾特別~🍉𝐓𝐮𝐧𝐚 & 𝐖𝐚𝐭𝐞𝐫𝐦𝐞𝐥𝐨𝐧 𝐓𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞 $160主要係吞拿魚粒同西瓜粒 仲有少少牛油果粒 上面係甜薯脆片碎 個汁食落似wasabi豉油 撈埋一齊食又意外地幾夾😚朋友話佢平時唔食吞拿魚同西瓜都覺得呢個ok~
🍸 𝐆𝐫𝐞𝐞𝐧𝐠𝐨 $120
🍸𝐓𝐨𝐤𝐲𝐨 𝐀𝐟𝐟𝐚𝐢𝐫 $90
🍸𝐂𝐚𝐛𝐚𝐧𝐚 $110
個人覺得呢度既cocktail選擇幾特別而且都好飲😋我地一人叫一杯 試左3杯都唔錯👍🏻