2021-05-20
這段時間習慣了早些吃晚飯,這天平日放假便決定到這佐敦和牛放題店食好嘢。一上到3樓未入門,就見廚師正在處理牛肉,入到去店好大,白色牆加透明玻璃磚,好乾浄整潔嘅感覺。放題佢有A至F餐可以揀,兩個鐘任點餐中食品,由最平A餐$348,食澳洲和牛。到F餐每位$1048,食小田牛各部份。A-C餐適合唔係咁大食,雖然係放題,但因佢一開始包括嘅食物已經好多,其實唔係太需要再額外點。如果自問食好多,又鍾意食小田牛,咁D/E餐就更適合。亦可以單點各食品。我哋點咗E set。我哋注意到無論A餐至F餐都包美國+澳洲牛、豬、海鮮、蔬菜船。依隻船第一個到,肉類,海鮮至蔬菜都唔錯,兩人食,慢慢燒,由一開始食到最後。依間店以小田牛為賣點,仲有輸送帶送牛到座位,為咗試吓,我哋打電話訂位時有專門要求輸送帶送餐。個小田牛寶箱送到時係有驚喜。要注意,個輸送台好敏感,個食物一被移動佢就會自己走。寶箱小田牛只在D-F 餐中包括。D-F set 可點生牛腹肉壽司,肉味濃,軟但比較有咬口E-F set 可點大牛腹肉壽司,入口即化E/Fset 炙燒喜壽燒壽司,配有溫泉蛋加醬汁,即場炙燒A-F set可點冷麵D-F set 可點喜壽燒牛
如果自問食好多,又鍾意食小田牛,咁D/E餐就更適合。
亦可以單點各食品。我哋點咗E set。
D-F set 可點生牛腹肉壽司,肉味濃,軟但比較有咬口
E-F set 可點大牛腹肉壽司,入口即化
E/Fset 炙燒喜壽燒壽司,配有溫泉蛋加醬汁,即場炙燒
A-F set可點冷麵
D-F set 可點喜壽燒牛肉丼
多款沙律可在沙律吧自取
各款日本雪條都好好食,如果唔係已經太飽,一定會食多支。
放題自助區,有果汁,沙律吧,日本雪條及水果/蔬菜水
因為只有兩小時放題,而LO是1個半小時,如果想食得舒服就要先做好功課,去到先點想食嘅食品,但因隻船已經有好多肉類,點餐時要注意食唔食得晒。因為除咗隻船,其他都係現切,如果多人係要等耐少少,所以早啲去有着數。