2024-08-30 161 瀏覽
今日行過呢一邊就同朋友試咗呢一間位於喺上環嘅日式小店,我哋叫咗幾種唔同嘅小食再加一個飯同埋拉麵,整體嚟講我哋都個幾好食,而且價錢非常抵食,CP值非常高,值得推介!食日本嘢,點少得支豆,每一粒都非常爽脆,係我同朋友鍾意食嘅口味!炸芋頭丸,都非常好食,熱辣辣,睇得出餐廳係即叫即做!食落去就有非常香濃嘅芋頭味,我同朋友本身都非常鍾意食芋頭,所以呢一個小食我哋都非常鍾意!大蝦沙律亦都非常開胃,餐廳用咗特別配製嘅醬汁,成件事更加好食!主食拉麵丼飯,豚肉拉麵來到已經聞到濃厚香氣,拉麵嘅抵湯係白色湯頭,每口湯都感受到濃醇風味,味道濃而不膩,豬肉肉質嫩滑,仲有隻糖心蛋,蛋白剛固態,蛋黃為半熟糊狀,令口感清爽滑嫩,加上濃稠的蛋黃香氣,非常入味,麵質彈牙,配合埋香蔥、粟米粒、木耳絲、小蕃茄,感覺好似係日本食。而親子丼係滑蛋雞肉飯,賣相都唔錯,蛋黃鬆軟霖滑,雞肉嫩滑可口,又係有嫩滑口感嘅食物,連埋香蔥、香菇、洋蔥、紫菜絲、白飯食落口香濃順滑,鮮嫩多汁,好食好值得再食。這間不二工房餐廳好值得推薦俾大家,好食抵食,價錢又唔貴,食物質量好,又有食物優惠,仲冇加一,店員服務態度又好,真係令人食得開心,我哋都下次再嚟

這間不二工房餐廳好值得推薦俾大家,好食抵食,價錢又唔貴,食物質量好,又有食物優惠,仲冇加一,店員服務態度又好,真係令人食得開心,我哋都下次再嚟食。