我諗呢個主打人氣梳乎厘班戟冇人唔知,之前去日本都會專特登抽時間去食,而家香港都有分店就間中都可以去食下。見到餐牌就寫明1日3回限時定發售,去到都有得食。🥞招牌梳乎厘班戟 $138★★★★☆梳乎厘班戟全部都係即叫即整,所以上枱你會見到熱辣辣冒煙,打卡都唔好打太耐,趁熱搽左牛油先。一黎到就見到三層厚厚班戟,郁個碟仲Feel到佢動L動L,超級鬆軟,記得落齊楓糖漿、牛油、Cream,三樣野缺一不可,少一樣都令成個味道差緊啲。食落口真係超軟綿綿,入口即融。🥞墨西哥辣豆醬班戟 $118★★★★☆其實除左麥記真係冇食過咸嘅班戟,幾特別。佢呢隻班戟就係實身少少,類似熱香餅咁。墨西哥辣豆醬少少似肉醬咁,超級微辣,唔食得辣嘅人都食到。個醬汁幾濃郁有芝士,配落班戟到食,感覺有小小似食緊千層麵嘅感覺。除左班戟仲會有少少沙律伴菜,食落就冇咁寡。🌟總括:梳乎厘班戟食到空氣鬆軟口感,食完都唔覺得膩。咸班戟味道幾特別,未試過都可以試下。
🥞招牌梳乎厘班戟 $138
★★★★☆