2021-10-05
今日去左灣仔做野,做完野同老公去左利東街行下,唔講唔知利東街現家多左好多店鋪,我地就去左利東街一個地庫商場,俾我地發現有一間賣日本甜點既鋪頭-Cocolo Tokyo Cake Factory 好吸引😁😁呢間日本店舖最岀名既甜品係青森蘋果批,佢係採用青森縣蘋果並由日本產地直送過黎香港,所以都算幾有特色,不過佢除左有咁岀名既蘋果批,都仲有藍梅批同各式各樣既甜品同有氣飲品。呢間店舖好易搵,不過店舖面積唔大,不過都有提供張枱比客人食野👍🏻👍🏻佢仲有其他分店既👍🏻而我地就點左二樣甜品作為我地既飯後甜品🍮📍 青森蘋果批 ($33)呢個青蘋果批一拎上手外皮鬆脆,而且仲好熱,咬到中間係粒粒果肉,唔算甜,味道岩岩好 ,餡料入邊加埋吉士達奶油真係好夾,不過整體黎講口感好好👍🏻📍榛子摩卡蛋糕($25)呢個蛋糕賣相幾好睇,食落都唔算甜,仲食到有咖啡味,真係好香👍🏻👍🏻👍🏻
而我地就點左二樣甜品作為我地既飯後甜品🍮
📍 青森蘋果批 ($33)
📍榛子摩卡蛋糕($25)