2010-05-14 46 瀏覽
早知中環、金鐘一帶揾食艱難,提前兩日好枱供3個人用膳,點知琴日一見到張枱,隨即驚訝!大多數夜晚先去幫襯 Hal's,未見識佢中午既3人座位,連放曬3份定食盆既空間都唔夠!唉,我地都係想坐得正常d啫,都係咁艱難!照例都係去反映問題,睇可唔可以提供另一個枱,兩位會講廣東話既一男、一女日本人職員同我講,三人枱就係咁樣!心諗即係無得選擇,跟住我宏觀一下四周 set 好既3人枱全部都係咁樣,心諗同佢拗都係於是無寶,唯有叫老公馬上走上紫玉蘭睇下有無位,好彩有啫,立即轉場,起碼坐得正常好多!唔係話佢有呢d規矩唔得,中午所有食肆都爭取黃金一小時做多d生意,客人都好明白。但唔係每個客人都知道呢個安排,係咪訂位時同客人講清楚會好d呢?讓客人自己選擇訂唔訂枱呢!呢次既經驗,真係估唔到呢個情況會係一間日本餐廳出現,真係無孤陋寡聞,新日本既服務精神乎?認真要改善、改善!下次再訂日本餐廳,我都會問得一清二楚,免除不必要既麻煩!

3人枱
2010-05-13