2022-01-21 91 瀏覽
前排上網睇到「鮨一魂」主打嘅Omakase 所有食材都係由日本豐洲市場新鮮直送🇯🇵而且有得食正宗江戶前壽司🍣餐廳有兩個來自日本嘅正宗星級大廚👨🏻‍🍳之前仲係米芝蓮星級餐廳服務🏵餐廳設計以日式風格設計🪵而且仲有兩間獨立包房🚪覺得好吸引,所以去咗試下 梅 お任せ Ume Omakase🎍.前菜🥢有海螺同蒪菜,幾開胃🤤.刺身🐠有間八同鏗魚😍鰹魚厚切肥美🔪同平時食嘅層次截然不同😋.壽司🍣有左口魚、赤貝、赤身、鰺、帆立、金目鯛、池魚、喉黑、中拖羅、車海老🦐拖羅、北海道海膽💛三文魚籽、星鰻💁🏻‍♀️赤身魚肉肉質扎實且有咬口,油脂量相對平均😆池魚中間加入紫蘇葉☘️肉質緊緻,味道上帶少少清新😬拖羅 ,油脂豐富😌入口即化,質感柔軟無筋😗.然後仲有麵豉湯、呑拿魚手卷🐟玉子燒🍳最後食埋甜品綠茶雪糕配紅豆蓉🍵🍨真係好滿足☺️
前菜🥢有海螺同蒪菜,幾開胃🤤
刺身🐠有間八同鏗魚😍鰹魚厚切肥美🔪同平時食嘅層次截然不同😋