2021-12-29 984 瀏覽
Châteraisé嘅蛋糕全部係日本山梨縣製作, 然後直送香港,香港係不設工場噶!呢點誠意直擊對於大家嘅思鄉之心🥺 今次買左15cm雜莓薄餅忌廉蛋糕,其實係11月尾買嘅,為咗有個理由食蛋糕,於是叫店員寫上merry Christmas,店員雖然覺得好奇怪,都幫我地寫左🤣。老實講,俾起其他嘅千層蛋糕,crepe係厚身好多,好視乎大家鐘唔鐘意呢仲質感。fresh cream極致綿滑, 奶味濃郁😍一口咬落去,成個人好似浸泡係濃厚嘅泡泡浴🛁裡面🤤除左面頭嘅士多啤梨藍莓之外,裡面仲有三層水果醬&/Jelly,包括士多啤梨,奇異果同芒果。口感豐富,多層次🤩不過最底層嘅vanilla海綿蛋糕就有d濕,稍可惜。TIPS: 記得就近買完快d食,因為d cream解凍再雪返會濕噠噠,冇左綿厚嘅口感噶!!

不過最底層嘅vanilla海綿蛋糕就有d濕,稍可惜。

雜果薄餅忌廉蛋糕
外賣自取