2024-06-02
🥞Gram cafe & pancakes (尖沙咀)呢間日本過江龍pancake甜品店已經bookmark咗好耐,今次嚟到尖沙咀The One終於可以試吓啦❣️1️⃣Tiramisu 意大利芝士蛋糕班戟 💲1️⃣1️⃣8️⃣超豪華嘅pancake,將Tiramisu同pancake融為一體🤤三層pancake中間夾住雲呢拿吉士醬,面頭灑滿可可粉同朱古力粉,香濃咖啡朱古力配上香滑吉士醬,整體唔會太甜,但非常飽肚,兩人share食就啱啱好😙2️⃣ Caramel焦糖脆脆 💲1️⃣1️⃣8️⃣對比起Tiramisu,我更鍾意呢款焦糖脆脆~呢款係疏乎厘pancake,疏乎厘入口即溶嘅感覺令人一啖接一啖🤤焦糖脆脆增加口感,cream香滑而不膩~成功滿足我嘅甜品胃❣️📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L408號舖
2️⃣ Caramel焦糖脆脆 💲1️⃣1️⃣8️⃣
📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L408號舖