2023-09-21 21 瀏覽
鍾意食日本嘢嘅我,點會唔試下新開嘅八居酒屋,位處旺角新城,地點好方便日替便當($160) - 三文魚同油甘魚刺身都新鮮,魚燒得皮脆肉嫩,炸雞亦香口,白飯加咗芝麻喺面更好味銀鱈魚西京燒定食追加忌廉蟹肉薯餅($175) - 皮燒得脆得嚟魚好滑,味道香濃炸得好脆,忌廉薯餅好綿,蟹肉亦足茶碗蒸好滑,料亦足,有蟹柳、菇、肉碎等等味增汁味道啱啱好,前菜蘿蔔好開胃麥茶同烏龍茶凍冰冰,透心涼,味道好夠濃八居酒屋提供嘅選擇極多,佐酒小食、沙律、壽司、刺身、鐵板、炸物、串燒、甜品等,應有盡有,用QR code落單亦好方便店面好闊落,枱櫈都好大張,環境乾淨舒適,幾好坐八居酒居播輕快日文歌,好多耳熟能詳嘅動漫主題曲,令人感覺悠閑放鬆,門口嘅酒櫃有好多唔同嘅日本清酒,好有日本地道feel,lunch嚟放鬆下感覺幾好

炸得好脆,忌廉薯餅好綿,蟹肉亦足

茶碗蒸好滑,料亦足,有蟹柳、菇、肉碎等等

味增汁味道啱啱好,前菜蘿蔔好開胃

麥茶同烏龍茶凍冰冰,透心涼,味道好夠濃

八居酒屋提供嘅選擇極多,佐酒小食、沙律、壽司刺身、鐵板、炸物、串燒、甜品等,應有盡有,用QR code落單亦好方便

店面好闊落,枱櫈都好大張,環境乾淨舒適,幾好坐