2018-03-26 1538 瀏覽
係長沙灣發現左一間擁有住日本裝修既車仔麵檔,真係第一次見比佢既裝修吸引左 因為佢唔同一般既車仔麵檔咁 所以就試下佢有咩唔同啦!入到店內環境雖然唔係好大,但感覺店主好善用空間,設有高枱,也有低枱。而且有d位客人黎到可以影相打卡,佢日本風裝修得黎又夾d香港style既裝飾!店內仲有自家制蝦油,十分香口,但又唔係十分辣。唔單之有車仔麵而且仲有唔同種類既串燒!點左一碗係芝士腸,花枝丸,脆皮豬頸肉配上小辣咖哩汁烏冬。湯底十分香,而且飲落又唔會話十分重味精,食材用料新鮮,食落唔會有雪味。咖哩汁既香配上烏冬流入喉嚨,簡值係無得頂,值得讚一讚。另一碗係豬潤魷魚藥膳雞腳配上小辣咖哩汁油麵。湯底汁底同上,豬潤食落唔會太粉,藥膳雞腳好夠味,濃濃既藥膳味,好夠淋。而且配上食車仔麵必點的油麵,又係好夾!!由於只係下午茶時間食唔到太多,所以只叫了牛舌及雞軟骨。燒既時間岩岩好,牛舌唔會太老6成左右岩岩好,一放入口肉汁係口入面爆發,正!雞軟骨就脆卜卜~好香口!!
係長沙灣發現左一間擁有住日本裝修既車仔麵檔,真係第一次見

店內仲有自家制蝦油,十分香口,但又唔係十分辣。

唔單之有車仔麵而且仲有唔同種類既串燒!
點左一碗係芝士腸,花枝丸,脆皮豬頸肉配上小辣咖哩汁烏冬。
咖哩汁既香配上烏冬流入喉嚨,簡值係無得頂,值得讚一讚。

另一碗係豬潤魷魚藥膳雞腳配上小辣咖哩汁油麵。
而且配上食車仔麵必點的油麵,又係好夾!!

由於只係下午茶時間食唔到太多,所以只叫了牛舌及雞軟骨。
雞軟骨就脆卜卜~好香口!!
2018-03-07