2021-07-09 77 瀏覽
Happy Friday 食完Lunch想食甜品,就去利街地庫睇睇。未行到舖頭已經聞到陣陣的蘋果香味啦!🍎🍏現場有兩張high table可選擇堂食,但可能因為我們撞正Lunch hour,所以店面都擠滿了人,我們還是外賣。兩大個廚櫃,放滿了各式各樣的批和蛋糕,🍰🍮🍨🧁其中有一款蒙布朗系列的蛋糕好靚呀!揀咗好耐終於商量好點2款甜品,當然有Signature的青森蘋果批,同埋榛子摩卡蛋糕。服務員好細心將蛋糕放在獨立的盒仔,所以唔怕一路行一路撞爛個蛋糕。回到公司已經急不及待拆開,青森蘋果批重熱辣辣,打開紙袋蘋果味衝出來,果然跟招牌上的形容一樣,外皮鬆脆,內餡是帶有點點酸的粒粒蘋果肉和吉士醬超級夾,唔會好甜,口感仲好清新!半個係唔夠LOL!!🥰🥰由於青森蘋果批帶比我們的驚喜實在太大,所以再嘗榛子摩卡蛋糕時就沒有十分興奮,但蛋糕是十分鬆軟,榛子摩卡夾層不會太甜。🤤

青森蘋果批
榛子摩卡蛋糕
2021-07-09
10 分鐘 (外賣自取)
青森蘋果批
榛子摩卡蛋糕