2022-05-22
💖💖日本 x 秘魯 fusion 餐廳 💖💖.佢個位置超級隱閉,度門🚪女仔要超大力先開到😂😂😂講起秘魯,記得有人同我講過秘魯係有草泥馬burger 🦙🍔, 太過份了🦙🦙點可以食草泥馬漢堡🥹🥹( 圖中係正常burger 來的).今次我哋呢個係 ✨FRUCH MENU ✨.TO START-T-3 (V) salad 🥗-TUNA & WATERMELON TARTARE 🐟🍉-SPICY HAMACHI (Roll) 🐡🥢.CONTINUE WITH-"KI-M0-CHI" FRIED CHICKEN 🐣-PAN CON CHICHARRON (Slow cooked pork belly bun ) 🐽🍔.ALMOST END-TACU TACU (Traditional Peruvian rice) 🍛-POLIO A LA BRASA (Peruvian grilled chicken) 🐥🍽.DESSERT 🍰.成個menu 好啱我心水💖💖TO START 有齊我全部鐘意食嘅野 ❤️首先,roll 係一定must order, 佢係fusion roll , 個sauce 同個卷係
今次我哋呢個係 ✨FRUCH MENU ✨
-"KI-M0-CHI" FRIED CHICKEN 🐣
ALMOST END
DESSERT 🍰
成個menu 好啱我心水💖💖
TO START 有齊我全部鐘意食嘅野 ❤️首先,roll 係一定must order, 佢係fusion roll , 個sauce 同個卷係好夾ga 🥢🥢 另外,吾好以為Tuna 加西瓜會好古怪,其實係好開胃的 🍉🍉佢仲有甜薯脆脆🍠係入面,又係好特別嘅配搭 (吾知秘魯係吾係都係gum mixed 😂)
CONTINUE WITH 炸雞 🐣,個sauce 係 七味粉🌶🫑 加 mayo ,就普普通通,不過我平時就係會叫的😂😂😂反而個 mini burger 🍔 比想像中出色,用左 slow cook pork belly 同 小小特別配菜係入面,一口一個剛剛好💖💖
ALMOST END, tacu tacu 個秘魯飯係must order 🥘🥘佢好重香料,但係又吾油膩,2 個人share 剛剛好。 另一個grilled chicken 🍽 我覺得好味過炸雞,佢個grilled 香料落得吾重手,吾會蓋個啲肉味 🍴
題外話,呢個menu 2 個女仔食係超飽😂😂我仲好記得我飽到晚餐都食吾落 (強烈建議佢可以整個ladies version 少D 份量)