2022-08-05 376 瀏覽
呢間位於銅鑼灣Tower 535既日系咖啡店,係Lounge Hakuba既副線,室內以木系為主調,亦都設有戶外座位,以camping 為主題,白天為cafe,夜晚為酒吧既概念,環境舒適又別緻明太子蟹肉烏冬黎到見佢個樣好似好膩咁,點知食落又唔會喎,烏冬煙煙韌韌,忌廉加上明太子既咸香,再有少少蟹肉同大蔥碎,又夾又好食,如果多d蟹肉就好了Uji Matcha Latte 用了宇治小山園既抹茶粉,抹茶味道香濃,轉了燕麥奶味道都好夾Latte雖然拉花線條唔算好實,但奶泡打得唔錯,口感順滑,帶nutty既味道抹茶紅豆CroffleCroffle好似係近排cafe既大熱甜品,Croffle 烘至香脆,牛油味都幾濃,配上一球抹茶雪糕、紅豆、糯米糍,呢個配搭和風得黎又好味雖然枱與枱之間都放得都密,但勝在樓底夠高,唔會覺得好嘈,放假黎呢度chill下都係一個幾好既選擇

Uji Matcha Latte
用了宇治小山園既抹茶粉,抹茶味道香濃,轉了燕麥奶味道都好夾

Latte

抹茶紅豆Croffle