某週五接近兩點鐘時段過黎,閒日當天人都唔少餐廳由九點開始營業,當天一早致電訂座,表達想坐梳化位,店員都好有禮貌回應可盡量安排,後來真係如願以償((≡ຶ⚲͜≡ຶ))到達後本想說餐桌很矮,怎料食物來到後,店員問洗唔洗幫我地調高張檯,原來餐桌是可以拉起的!🔝太好了!❜ ⸒⸒ ❜ᵘᵖᵉᵃᵗ ˡⁱᵏᵉᵈ ♡ຼ☺︎ ﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋∝ 昼の定食⚑⚐゛ 西京燒豆腐配胚芽珍珠米定食 $ ➊➌➑𝙎𝙖𝙞𝙠𝙮𝙤 𝙔𝙖𝙠𝙞 𝙈𝙞𝙨𝙤 𝙏𝙤𝙛𝙪 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙋𝙚𝙖𝙧𝙡 𝘽𝙧𝙤𝙬𝙣 𝙍𝙞𝙘𝙚 𝙎𝙚𝙩真係俾佢外表呃左,睇落真係好似一舊魚,表面放了塊紫菜扮魚皮, 下層係硬豆腐,表面介左坑紋。除了醬汁味道調得較濃,不過配上糙米,整體感覺都健康。 朋友三扒兩撥已經KO左碗飯!⚑⚐゛火炙腐乳野菌味噌飯團定食 ❜ $ ➒➑𝙔𝙖𝙠𝙞 𝙈𝙞𝙨𝙤 𝙊𝙣𝙞𝙜𝙞𝙧𝙞 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙁𝙚𝙧𝙢𝙚𝙣𝙩𝙚𝙙 𝘽𝙚𝙖𝙣 𝘾𝙪𝙧𝙙 𝙈𝙪𝙨𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢 𝙎𝙚𝙩賣相第一眼睇有少少失望,定食餐兜上有點空虛,就只有兩舊飯團🍙 靜靜坐著。但沒想到一食落去眼睛👁️ 👁亮起來,飯團原來預先過經過處理調味漬後搓成的,好夠味,暖暖的珍珠米好好食( ⸝⸝⸝⁼̴́◡⁼̴̀
某週五接近兩點鐘時段過黎,閒日當天人都唔少

❜ ⸒⸒ ❜ᵘᵖᵉᵃᵗ ˡⁱᵏᵉᵈ ♡ຼ☺︎

∝ 昼の定食
⚑⚐゛ 西京燒豆腐配胚芽珍珠米定食 $ ➊➌➑

⚑⚐゛火炙腐乳野菌味噌飯團定食 ❜ $ ➒➑
但沒想到一食落去眼睛👁️ 👁亮起來,飯團原來預先過經過處理調味漬後搓成的,好夠味,暖暖的珍珠米好好食( ⸝⸝⸝⁼̴́◡⁼̴̀⸝⸝⸝),而在旁的火炙味更充實左件事。
火炙腐乳野菌味噌飯團

定食餐均有紫薯蓉同枝豆跟埋,小小的一碟
紫薯蓉同枝豆

∝ 飲み物
⚑⚐゛紅菜頭Latte $32 ❜ 跟餐-$ ①⓪
𝘽𝙚𝙚𝙩𝙧𝙤𝙤𝙩 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙊𝙧𝙜𝙖𝙣𝙞𝙘 𝙈𝙖𝙥𝙡𝙚 𝙎𝙮𝙧𝙪𝙥
帶粉既紅色好得我歡心,頂層既拉花切合返餐廳既風格,就簡單的拉了個「❜」
飲落第一啖已是很熟悉既紅菜頭味,淡淡既楓糖醬完全融入左落飲品度,奶味有但不會搶左紅菜頭風頭,整體配搭得很好و( ˙꒳˙ )* !oκ,很喜愛。
紅菜頭Latte

⚑⚐゛黃金蕎麥茶 +$0

∝ 甜點
⚑⚐゛特濃朱古力Mousse 跟餐+$➋➎
份量頗細,質感係比較實既Mousse,
食落口第一下係好濃既黑朱古力味,會感覺到朱古力酸味,呢款甜點我就覺得一般。
特濃朱古力Mousse

∝ 打卡𝙏𝙞𝙥𝙨
穿好淺色,大地色/橫間衫配搭簡約風衣服來打個卡就的不會錯

∝ 𝙊𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡 ‪‪ᯅ̈?
食物中規中矩,CP 值唔算話太高,勝在環境真係夠舒適,傾偈一流。

✰ 記緊要book 位先較好
✰ 分為早、午、午後食三個時段
✰ 注意餐廳營業日子同時間
2021-10-15