2024-11-13
呢間餐廳吸引我嘅主要係佢嘅裝修,好似行咗入🇯🇵🇯🇵🇯🇵 日本小巷入面嘅居酒屋咁,環境寧靜得嚟又唔失溫馨 🥰🥰🥰 坐低之後,第一時間點咗幾款我認為幾正嘅菜,當中「苦瓜炒豬肉」真係出奇地惹味,苦瓜完全唔苦,反而帶點甜,炒豬肉滑嫩得嚟,一啖一啖咁咬都覺得好滿足😋😋😋再嚟就係「日本雞肝」,呢個絕對係晚餐嘅亮點,🐓🐓🐓 雞肝嘅香濃味道喺個口度四處蔓延,配埋軟糯嘅口感,真係夾到不得了👍👍👍 喺經典菜式之外,我都冒險試咗「自家製雞肉棒」,燒到啱啱好,配埋蛋漿真係變得更加好食,層次豐富嘅美味😋😋😋每次去新地方試食,總有啲意外驚喜。今次嘅「花生豆腐」,覺得味道好好食,texture又真係幾特別,算係有驚喜嘅一道菜🍮。沖繩風炒豬肉麵筋 - 口感層次豐富🍖🍖🍖豬肉嫩滑,麵筋彈牙,炒製過程中吸收咗調味料嘅精華,令每一啖都充滿獨特嘅風味。既唔會太油膩,又唔會失卻風味,令人感受到食材嘅原汁原味。😋😋😋雞肉大葉串燒伴梅子醬 🍢🍢🍢 - 就係一道清新嘅菜式。雞肉醃製過,令外皮微焦,入面保持多汁,配埋大葉嘅清香,令成個口感更加清爽。😋😋😋最後梗係唔少得甜品 🍨🍨🍨 雪糕拼炸沖繩紅芋球,少甜,好啱我口味。如果你同我一樣,
最後梗係唔少得甜品 🍨🍨🍨 雪糕拼炸沖繩紅芋球,少甜,好啱我口味。如果你同我一樣,鍾意探索新口味,喺度會搵到你嘅至愛!啲廚藝真係唔錯,下次會再約幾個朋友嚟嘆多餐啦👍!