2021-10-27 18 瀏覽
餐廳門面一睇就已經走日式居酒屋系列,木趟門一拉,連職員都係着拖鞋,勁有和風感覺,仲有特登間開2間榻榻米大客房,比一大朋友可以有私人空間聚會,廁所好乾淨加分,職員亦非常有禮貌👍前菜蟹柳青瓜有麻油味好香,青瓜十分新鮮爽口,麻醬棒棒雞沙律份量多,雞肉餐廳採用全日本雞肉,肉質非常滑嫩,而且食得出有少少甜味,真係日本雞肉既味道。免治雞肉棒絕對係必試!豉油加生雞蛋打拌,配上雞肉棒味道一流,雞肉棒唔係平時買返黎個啲,而真係廚師自家搞拌打碎再磋,可見廚師非常花心思,對菜式態度認真。鹽燒厚燒牛舌配檸檬都好好味,牛舌唔會韌到咬唔開,個人認為質感啱啱好,燒白鱔真係第一次食,本身叫完驚有骨,點知原來佢一條骨都冇,啖啖肉好好味,魚皮亦都燒得香脆,串燒豆腐表面有甜醬,硬豆腐燒完都唔怕散開,咬2啖都無事🤣👍主菜我同男朋友都超級中意清酒燒廣島蠔,超級肥美鮮甜,海苔吸曬啲清酒湯好好食,令我下次想再翻check因為都只係68蚊👍日本黑豚煙肉都係第一次食,厚燒加芥末醬,脂肪同瘦肉一半一半,比例平均,食落口感唔會過份油膩或者鹹,推介👍