2021-07-10
第一次食omakase🍣😌daddy之前黎過兩次 見佢回頭幾次就知品質一定有保證✌🏻真係好難book位 我地2月book 6月中食 佢地9月搬新舖d bookings full到去下年4月先有位🤯😱好瘋狂!! 但的確食得出材料既新鮮同師傅既用心🥰🥢𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 𝐎𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞 $1750 pp.🍣壽司▪️千葉縣地金目鯛壽司(7日熟成)▪️福岡縣青池魚壽司(5日熟成)▪️赤身壽司(14日熟成)▪️北海道極上赤海膽魷魚壽司▪️備長炭燒飛驒牛壽司(46日熟成)▪️炙燒伊佐木壽司(10日熟成)▪️醋鯖魚壽司(3日熟成)▪️ 吞拿魚油香蔥赤身(21日熟成)拖羅(29日熟成)卷▪️北海道海膽紫菜卷呢度主打熟成👅係江戶前壽司提升魚旨味既一種食法 原來唔係樣樣刺身都係愈新鮮愈好食架!😳🤣最驚喜係飛驒牛✨師傅即場表演用備長炭燒 牛脂香重🤤而拖羅卷✨香蔥吸晒魚油好香 配油脂感重入口即融既拖羅 想食多幾舊😆🥰🐟刺身▪️鹽漬海藤花(八爪魚子)▪️明太子醬海鼠(海參)刺身▪️蝦子蝦醬蝦刺身▪️海草汁熊本縣地膽(海膽)鮫鰈魚刺身▪️蝦膏牡丹蝦刺身▪️瑤柱汁北海道帆立貝刺身我平時唔食海膽 呢度既海膽我會食!😌最驚喜係熊本縣地膽 冇落海膽防腐劑明
🥢𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 𝐎𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞 $1750 pp.
🍣 壽司
▪️千葉縣地金目鯛壽司(7日熟成)
▪️福岡縣青池魚壽司(5日熟成)
▪️赤身壽司(14日熟成)
▪️北海道極上赤海膽魷魚壽司
▪️備長炭燒飛驒牛壽司(46日熟成)
▪️炙燒伊佐木壽司(10日熟成)
▪️醋鯖魚壽司(3日熟成)
▪️ 吞拿魚油香蔥赤身(21日熟成)拖羅(29日熟成)卷
▪️北海道海膽紫菜卷
🐟刺身
▪️鹽漬海藤花(八爪魚子)
▪️明太子醬海鼠(海參)刺身
▪️蝦子蝦醬蝦刺身
▪️海草汁熊本縣地膽(海膽)鮫鰈魚刺身
▪️蝦膏牡丹蝦刺身
▪️瑤柱汁北海道帆立貝刺身
我平時唔食海膽 呢度既海膽我會食!😌最驚喜係熊本縣地膽 冇落海膽防腐劑明礬 真係完全冇腥臭味 反而有陣蟹膏味😳😍仲有第一次食海藤花(即係八爪魚子)一秋野咁幾爽口似果肉😆
🥣熟食
▪️靜岡產黑鮑魚
▪️炸軟殼賴尿蝦
▪️蘿蔔蜆湯煮八爪魚
▪️松葉蟹配蟹湯啫喱蟹膏
炸軟殼蝦好多橙紅色既膏🤩八爪魚煮到好腍身 原來要先徹底清潔 再經師傅按摩一個鐘 用鮮甜既湯煮一個鐘😱❤️
🍲湯品
▪️帶子海帶湯