2018-04-14 271 瀏覽
早餐最中意就係食麵,等別中意叫沙嗲牛肉麵,其實大多數茶餐廳既都係差唔多,但呢個都要講一講,以往食既麵,大多數餐廳都會選用大光麵,身邊既朋友一聽就知道係咩黎,而我本身都仍然獨愛大光麵,因為真係好食,而呢度既麵,雖然唔知用左邊間,但係呢個麵都係夠爽,都可以留意一下,因為好多時餐廳唔用大光麵(原因聽講貴左)就會搵其他品牌,但有一個問題係,通常麵太淋,所以呢度食麵係好食既!沙嗲牛肉既沙嗲汁都夠濃,撈一撈個麵,湯底都明顯地變濃!抵讚今次叫左太陽蛋配腸仔,腸仔輕輕炸過(我估),所以明顯會比起出面烚一烚好食,其實真心腸仔真係要煎一煎/炸一炸先好食,呢個加工程序希望餐廳會一直Keep住唔偷懶之前食都無餐包,而家有,其實好多人都唔太食(個人覺得),如果職員能夠多口問一問就好喇!仲可以減少浪費