2022-07-17
約咗朋友去Cupping Room食早餐☀️我喺餐牌上見到「Tesla」呢個菜式,就俾佢吸引咗!心諗,咁得意!唔通同架車有關?於是冇理咁多,就嗌嚟試吓😄原來,「Tesla」係燒雞胸肉牛油果Pizza! 個份量真係好大!!有9塊咁多(其實我只係去食個早餐咋⋯⋯)我盡晒力都只可以食兩塊。朋友自己都order咗一份早餐,佢只可以幫我食一塊。呢個故事係教訓我下次order 嘅時候要睇得詳細啲😂不過同時我嘅烏龍事件又多一椿啦!😆講返個Tesla,非常多料,每一啖都食到雞肉或牛油果,不過批底就油咗啲。早餐食pizza真係誇張咗少少🤏所以食咗兩塊之後就pack返屋企當lunch。喺屋企用焗爐焗返熱食都唔錯,但係焗完成個焗盤都係油。我下次唔敢再嗌呢款pizza😛飲品方面,我嗌左Chai Latte。我覺得奶太多,蓋過咗茶嘅香味。或者下次我會試吓佢哋比較出名嘅咖啡☕️