🎀旺角。大排長龍地道人氣韓國菜🇰🇷勁多打卡位📷🎀🪄店名* #Outdark🔮地址*旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓🔮🗾分店地區🗾 旺角,尖沙咀💰價錢$605 已加一(2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_旺角剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_炸雞#pickyme_韓國菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵飛達商業中心出名多好野食😍今次再次黎到呢間超出名既韓國菜-Outdark😍其實之前都黎過幾次 都覺得勁好食 氣氛又好 今次黎試下其他菜式😋舖頭系比較晏5:00先開門 不過而家延遲到11:30先截單 凌晨1點先關😯岩曬同朋友一齊夜食chill下 炸雞啤酒系香港不是夢😇由電梯直上兩層 已經見到霓虹燈鋪名 以及兩支超大型布偶 可以影相打卡📷由於餐廳長期都大排長龍 即使當天系平日餐廳都幾乎滿座😵可想而知有幾熱門🔥不過餐廳都十分細心 餐廳外設有大量座位供等候 而且座位設計作五顏六色的桶形 幾特別🙈入到去餐廳已經好有feel 燈光偏暗 有少少似酒吧 會見到有一福大型愛心鎖牆壁 仲有玫瑰花作襯托 好似韓國打卡熱點😍環境十分寬敞 有各種座位
🎀旺角。大排長龍地道人氣韓國菜🇰🇷勁多打卡位📷🎀

🪄店名* #Outdark
🔮地址*旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓🔮
🗾分店地區🗾 旺角,尖沙咀
💰價錢$605 已加一(2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾
#pickyme_旺角

剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜
#pickyme_炸雞
#pickyme_韓國菜
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵
入到去餐廳已經好有feel 燈光偏暗 有少少似酒吧 會見到有一福大型愛心鎖牆壁 仲有玫瑰花作襯托 好似韓國打卡熱點😍環境十分寬敞 有各種座位 如果想坐得舒服d或多人就比較建議提前預約 openrice預約仲有全單9折或$2回贈 抵好多😋
店員裝束比較隨性 我見到有店員著球衣tim🤣有d店員我估系地掃韓國人 因為佢地系以簡單英文溝通😙

🍽️食物質素🍽️
餐牌詳細介紹左餐廳既歷史及故事 而且有說明點解會採用呢款食材 所以佢本餐牌就好似一本故事書📖好耐人尋味😎食物選擇十分多 炸雞有五款味道選擇 更配上大量薯條薯角😍另外仲有各款炒年糕,韓式料理,煎餅,豬腳等 份量有大有細 多人聚會都唔怕😊飲品方面有奶昔,梳打,啤酒,米酒等

🪄醬油炸雞&香蒜蜜糖炸雞雙拼 $208
見到款款炸雞都好想試😋所以一次過叫左雙拼炸雞 我本身以為醬油應該都係鹹味 點知原來佢兩款都係甜味🤣上菜已經好值得影相 超級大盤好豐盛😚😚兩款炸雞都係無骨 所以食落好方便 而且仲有勁多種類既薯條🍟😍系薯條怪最愛啊 包括有波浪形薯條,脆脆薯格仲有月亮形薯角 一碟有齊五種享受 超過癮😎炸雞及薯條都係炸得金黃香脆☺️

🪄串串魚糕湯 $218
之前黎過甘多次都無試過呢款菜式 今次黎試下😋佢系會有個爐比你一路煲滾 所以食落去十分熱辣辣 我覺得比較適合冬天食 更加暖笠笠😆魚糕湯材料好豐富 有青口,蘿蔔,長條形魚蛋,魚糕,鵪鶉蛋,茼蒿菜😜高湯好鮮甜 無味精味 而且有湯浸泡住 令材料更加鮮甜軟淋 估唔到青口都幾大粒啵!

👀評分💖💖💖💖💖
🪄飲品-Strawberry Yougurt & Mango Ade $48 & $38
兩款飲品都唔錯 就算無叫少甜 味道都岩岩好~Strawberry Yougurt一開頭傑身 酸酸甜甜好開胃 仲飲到d士多啤梨肉碎🍓而Mango Ade系由芒果果蓉再配上梳打 味道清香可口🍸

(5個💖為最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️